Jordnødde-suppe fra Bolivia



Et pust fra Andes-bjergene.

For år tilbage rejste jeg i det vestlige Sydamerika, og en gang boede jeg i Bolivia i en længere periode. På mine rejser og ophold samlede jeg opskrifter og information om den lokale kultur, mad og afgrøder, og i 1999 fik jeg bogen "Mad fra Inkaernes Land" udgivet.

Denne dejlige suppe er en af mine personlige favoritter. Den er lavet med rå, afskallede jordnødder (som du kan købe i asiatiske butikker, helsekostforretninger og visse supermarkeder), kartofler og majs.





Portionen er til 4-6 personer

1,5 liter kyllingefond eller god bouillon
150 gram rå, afskallede jordnødder
1 tsk paprika
1 tsk tørret rød chili (ikke stærk, men smagfuld, f.eks. Ancho chili)

1 mellemstort løg
330 gram skrællede kartofler
1 stor gulerod eller 2 mindre
30 gram brune ris
2 tomater
1-2 tsk tørret oregano
1-2 majskolber

Frisk persille, gerne bredbladet, eller koriander

Sådan gør du:

Hak løget.
Skær guleroden i skiver og kartoflerne i 4-6 stykker hver.
Skær majskolberne i ca. 1 cm tykke skiver. De kan godt være lidt hårde at skære i, så pas på fingrene!
Hak tomaterne groft.

Hak jordnødderne meget fint i en food processor eller blender med 1 dl koldt vand.


Sauter løget i (oliven)olie indtil det bliver blødt.
Tilsæt tomater, chili, paprika og oregano og lad det simre indtil tomaterne er bløde.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser og fonden/bouillonen. Lad suppen koge i ca. 30 minutter.


Server som en hovedret eller forret, med drys af hakket persille eller koriander.


Velbekomme! Eller "buen provecho ", som man vil sige i Bolivia!


FÅ MANGE FLERE OPSKRIFTER OG INSPIRATION PÅ MY-KITCHENPALETTE.COM - MIN ONLINE KOGEBOG MED MASSER AF INSPIRATION TIL AT LAVE SKØN MAD MED GLÆDE OG SANSELIGHED!