Portionen giver en kage på ca. 20 x 26 x 5 cm
Du skal bruge:
375 gram fast honning
40 gram rørsukker
2,5 dl yoghurt naturel, kærnemælk, kefir, tykmælk eller lignende
375 g hvedemel
50 g rugmel
½ spsk natron
2 tsk stødt ingefær (tørret)
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt allehånde
Blancherede hele mandler til pynt
Evt. 50 g kandiseret appelsinskal
Sådan gør du:
Skold de hele mandler med kogende vand. Lad dem eventuelt stå lidt i vandet. Skyl så med koldt vand og smut dem ud af den brune hinde. Sæt dem til side.
Rør honning, sukker og yoghurt sammen i en skål.
Bland mel, krydderier og natron og rør det ud i honning-blandingen ad 2-3 gange. Tilsæt eventuelt dejen kandiseret appelsinskal i små stykker.
Smør en bradepande på ca. 20 x 26 x 5 cm med lidt olie og drys lidt (rug)mel ud i formen.
Fordel dejen i formen. Det nemmeste kan være at gøre dine hænder våde i koldt vand, og så trykke dejen ned i formen.
Bag kagen ved 150 grader i 50-60 minutter. Stik i kagen med en strikkepind for at tjekke, at den er gennembagt.
Lad den køle af i formen og skær i skiver efterhånden som du/I spiser af den.
Velbekomme - og hav en dejlig december!