Decemberhygge og juledufte.
Nem, krydret honningkage.



Det begynder at dufte lidt af jul... og jeg vil dele min honningkageopskrift med dig. Kagen er nem at lave, smager rigtig godt, og kan holde sig op til en uge eller mere. Men sandsynligvis bliver den spist inden! Skiverne smager dejligt smurt med koldt smør.

Jeg støder selv de hele krydderier i en morter (bortset fra kanelen), fordi det dufter så skønt, er hyggeligt og giver en intens smag i kagen, men hvis du ikke gider, bruger du selvfølgelig bare stødte krydderier.





Portionen giver en kage på ca. 20 x 26 x 5 cm

Du skal bruge:

375 gram fast honning

40 gram rørsukker

2,5 dl yoghurt naturel, kærnemælk, kefir, tykmælk eller lignende

375 g hvedemel

50 g rugmel

½ spsk natron


2 tsk stødt ingefær (tørret)

2 tsk stødt kanel

1 tsk stødte nelliker

1 tsk stødt allehånde


Blancherede hele mandler til pynt

Evt. 50 g kandiseret appelsinskal


Sådan gør du:

Skold de hele mandler med kogende vand. Lad dem eventuelt stå lidt i vandet. Skyl så med koldt vand og smut dem ud af den brune hinde. Sæt dem til side.


Rør honning, sukker og yoghurt sammen i en skål.

Bland mel, krydderier og natron og rør det ud i honning-blandingen ad 2-3 gange. Tilsæt eventuelt dejen kandiseret appelsinskal i små stykker.


Smør en bradepande på ca. 20 x 26 x 5 cm med lidt olie og drys lidt (rug)mel ud i formen.

Fordel dejen i formen. Det nemmeste kan være at gøre dine hænder våde i koldt vand, og så trykke dejen ned i formen.


Bag kagen ved 150 grader i 50-60 minutter. Stik i kagen med en strikkepind for at tjekke, at den er gennembagt.

Lad den køle af i formen og skær i skiver efterhånden som du/I spiser af den.


Velbekomme - og hav en dejlig december!